proiectul Colorează-ți comunitatea

Campania “1001 culori și poveștile lor” face parte din proiectul “Colorează-ți comunitatea!”, finanțat de către CEE Trust, care s-a derulat în perioada aprilie 2010 – ianuarie 2011 și a avut ca scop de a identifica lucrurile pozitive și culorile din comunitate. Ύn cadrul acestui proiect Asociația Colors a lucrat cu o echipだformatだdin 33 de bloggeri și lucrători/ voluntari din ONG-urile din Brașov și Sibiu, care au luat parte la 5 zile de planificare și un schimb de experiență, în cadrul căruia fiecare a încercat să surprindだculorile celuilalt oraș prin intermediul camerei foto. Pâ˜nだla finalul lunii octombrie 2010, tinerii și nu numai au fost invitați sだintre pe blog, sだpropunだculori care lipsesc, sだia parte la concursuri și la dezbaterea online, sだviziteze expozițiile și să se implice în activitățile nonformale în aer liber, precum și sだdevinだvoluntar sau suporter al proiectului.

Ne-a interesat să aflăm care sunt lucrurile pozitive și culorile care definesc cele douだorașe, Brașov și Sibiu și ce își doresc tinerii de la orașul în care trăiesc sau în care visează sだajungă. Împreunだam găsit a 1001-a culoare care va fi făcutだpublicだulterior tuturor stakeholderilor interesați de dezvoltarea urbanだa celor douだcomunități.

Proiectul a fost implementat de Asociația Colors în parteneriat cu Asociația Dram Center 07 Sibiu, Muzeul Casa Mureșenilor Brașov și Casa de Cultură a Studenților Sibiu și finanțat de către CEE Trust.

Asociația Colors activeazだîn domeniile dezvoltării personale și comunitare și promovează un stil de viațだsănătos, activ și implicat în județele Brașov și Sibiu. Mai multe despre culorile și ideile Colors găsești pe plinideidei.ro.

—-

Orașe participante

Cele douだorașe participante la campanie sunt Brașov și Sibiu. Le-am ales dupだniște principii extrem de subiective: trăim și lucrăm în ele de mai mulți sau mai puțini ani, ceea ce ne face extrem de interesați de oportunitățile pe care ni le oferă. În același timp fiecare dintre noi suntem preocupați de lucrurile mărunte sau mari care ne aduc valoare în viață, ne încarcだcu energie și ne fac sだzâ˜mbim. De aceea am ales sだvだprezentăm o parte din culorile celor două orașe și vrem ca împreunだsă descoperim și alte nuanțe și toate acele lucruri, și persoane care meritだscoase la iveală, împreunだcu poveștile lor. Vrem sだdezbatem despre oportunitățile oferite tinerilor și despre ceea ce ne-ar place să existe în cele douだcomunități.

———

Ei sunt cei care au colorat comunitatea împreunだcu Asociația Colors!

BRAȘOV

Carmen Budileanu (Athe) – 4th3.wordpress.com – “Vreau sだdescopăr poveștile din spatele culorilor din Brașov și culorile din spatele poveștilor din Sibiu.”

Ioana Șerb –SCUT – “Îmi place fotografia, iubesc culorile și doresc sだcontribui la dezvoltarea orașului meu.”

Sabin Munca – stiribrasov.ro – “Vreau sだmだimplic activ într-o activitate serioasだși pozitivだpentru a ajuta comunitatea brașoveanだși sper ca entuziasmul meu sだîi molipseascだși pe ceilalți voluntari.”

Valentin Enescu – Centrul Pilot de Voluntariat -“Să “intru” în oraș, sだcaut culori, lumină, lucruri deosebite, tocmai în acest mix: o junglだde betoane, case vechi cu istorie, ce au povești în urmだși natura ce ne înconjoară.”

Rita Jinga – kaliopeea.wordpress.com – “Vreau ca Brașovul sだfie cunoscut și promovat.”

Diana Beleiu – Cercetașii Româ˜niei V. Onițiu Brașov – “Iubesc Brașovul și tot ce e legat de el și îmi plac culorile, fotografia și viața.”

Ionela Costea – Centrul Pilot de Voluntariat – “Doresc să îmi lărgesc orizonturile. Schimbul de experiență sper să contribuie la dezvoltarea mea personală.”

Cătălin Olteanu – edpursimuove.blogspot.com – “Vreau să descopăr mai multe despre istoria Sibiului și sだcontribui la consolidarea relațiilor sociale și culturale între cele două orașe.”

Adrian Hegheduș – CPNT – “Doresc sだvăd o schimbare în mediul în care trăiesc, sだîncerc lucruri noi, sだinteracționez cu oameni dornici de proiecte și sだînfrumusețez Brașovul.”

Radu Micu – 34life – “Iubesc fotografia și tot ce ține de culoare și vreau să învăț mai multe lucruri despre comunicare și organizare.”

Lucian Popa –Asociația Colors – “Ύmi place să scot la ivealだculoarea lucrurilor care ne înconjoară.”

Alex Trofim (Bloghita) – bloghita.info – “Doresc sだcontribui la promovarea Brașovului, sだînvăț lucruri noi. Ύn plus îmi plac proiectele pentru bloggeri.”

Sorin Păvăluțだ– hiqnoi.wordpress.com – suport IT

Valer Rus – Muzeul Casa Mureșenilor

Cristian Chelaru – iubescbrasovul.ro – realizator al siglei proiectului

SIBIU

Adrian Băcanu – adibacanu.blogspot.com – “Ύmi doresc sだmだdezvolt și sだdezvolt comunitatea sibiană, sだîmpărtășesc experiențe și inspirație.”

Lucian Avdeev – lucian-desprenimicuri.blogspot.com – “E ceva nou pentru mine, îmi place sだfac fotografii și îmi doresc sだgăsim și evidențiem lucrurile pozitive din Sibiu.”

CĂŁlin Blaga –ALEG – “Sunt interesat de dezvoltarea democraticだa orașului și doresc să contribui la colorarea comunității și ieșirea din monotonia cotidiană.”

Anamaria Ban – bufnitzel.blogspot.com – “Mだpasioneazだceea ce duce la cuvântul “om” și surprinde latura umanist-culturalだ– un fel de fascinație a diversității culturilor și caracterelor – se poate numi culoare, nu?”

Mihai Colibaba – sibiufoto.com – “Ύn Sibiu sunt multe de făcut, multe de spus, multe de arătat; este un oraș mic, însだun subiect inepuizabil.”

Adrian Grigoraș/ Alexandru Ciobotaru – LSFLA – “Vreau sだcunosc oameni și locuri noi, să mだdistrez, sだaflu mai multe despre bloguri și sだfiu o patだde culoare în curcubeul Colors.”

Carmen Beldean – forme-de-vis.blogspot.com – “Este ceva nou pentru mine, în plus îmi place sだfac fotografii, fac poze la orice și oricâ˜nd.”

Alina Buhoiu – ARAPAMESU – “Vreau sだcunosc oameni noi, sだînvăț lucruri noi, sだlucrez în echipだși sだmだdistrez.”

Ciprian Drăghici – gigelitatea.blogspot.com – “Ύmi place sだmă implic în programe de voluntariat și dispun de timpul și energia pentru a face ceva bun pentru comunitatea în care trăiesc.”

Liliana Blaga – parfumdefemeie.wordpress.com – “Este o șansだde a cunoaște oamenii și cultura Brașovului, de a socializa și de a surprinde momente și obiective importante prin intermediul aparatului de fotografiat.”

Emilia Scâ˜ntei/ Gabriel Șofronici – APLR – “Vreau sだcontribui la promovarea orașului, sだcunosc persoane noi și sだcapăt experiențだîn proiecte comunitate.”

Angharad Frandes – dreamwind55.blogspot.com – “Doresc sだmだimplic într-un proiect comunitar, interesant și instructiv. Îmi place sだfiu creativă, sだfac fotografii, sだdescopăr lucruri noi într-un oraș vechi.”

Roxana Farcaș – ARAPAMESU – “Ύmi doresc sだînvăț, să cunosc oameni noi și sだîmi fac o mulțime de prieteni.”

George Cune – Asociația Colors – “Dați-mi un aparat foto și veți vedea culorile care caracterizeazだorașul.”

Tudor Popa – www.cemerita.ro – “Ύmi place sだajut la derularea proiectelor interesante. Iubesc sだfolosesc aparatul foto și vreau sだobserv mai de aproape orașul.”

Cristiana Andrei – Cristiana_

Finanțator:

Organizatori:

Parteneri:

Participanți:

———–

PRESA

comunicat presa 1001 culori

1001 culori și lucruri pozitive promovate ĂŽn Sibiu și Brașov, Ora de Sibiu, 29.07

1001 culori și poveștile lor, Iubesc Brașovul, 29.07

Găsește a 1001-a culoare a Sibiului, Rondul de Sibiu, 29.07

1001 culori și poveștile lor, stiribrasov.ro, 29.07

Propune culoarea Brașovului, Brașovul Tău, 30.07

Propune cea de-a 1001-a culoare a orașului tău, BunだZiua Brașov, 30.07

1001 culori și poveștile lor, Sibiu 100%, 30.07

1001 culori și poveștile lor, en-joy.ro

Propune culoarea orașului tău, lumebuna.ro

Colorează-ți comunitatea, Monitorul expres, 31.07

comunicat presa CYC 2 miss culoare

Atenție! Se cautだmiss Culoare în Sibiu și la Brașov, Ora de Sibiu, 17.08

O căutăm pe miss Culoare, stiribrasov.ro, 17.08

Se cautだmiss Culoare Brașov, BunだZiua Brașov, 18.08

Se cautだo miss Culoare din Sibiu, Rondul de Sibiu, 18.08

Se cautだmiss Culoare la Sibiu, City News, 18.08

comunicat presa CYC 3 expo la ghena

comunicat presa CYC 4 expo la bloc

comunicat presa CYC 5 expo la bloc sb

Parteneri media

—————-

SUPORTERI

Am deschis lista de bere 😛 (Lista suporterilor)

Chinezu

Flavius Obeadă

prinbrasov.

Monica Turcu

Andy Popianoș

Studentul sibian

Direcția Județeanだpentru Tineret Brașov

Marius Torsan

XII A Șaguna

Ema Salon Brașov

Direcția Județeanだpentru Tineret Sibiu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *